Bitcoin Börser

Har du med blivit helt förvirrad i denna stora djungeln av kryptovaluta börser? Då är du inte ensam. Just så känner ett flertals människor som vill lära sig om Bitcoin kursen och köpa Bitcoins online. Här hos oss hittar du den bästa jämförelsen av de olika kryptovaluta börser.

Vi kommer att förklara skillnaden mellan en kryptovaluta mäklare och en kryptovaluta börs. Efter du har läst klart den här artikeln så kommer du veta exakt vad du ska söka efter för att kunna välja en börs eller mäklare som passar dig bäst. Det finns idag mängder av olika handelsplattformar att välja mellan när du ska köpa Bitcoin online.

Bästa alternativet för att köpa Bitcoin

När du vill köpa Bitcoin så kan det vara lite svårt att veta vart du facktist ska börja någonstans. Det som är viktigast är att du väljer en säker och trygg handelsplattform att köpa dina BTC hos. För att kunna detta så är det första du behöver känna till vad skillnaden mellan en kryptobörs och en kryptovaluta mäklare.

Den största skillnaden hos en kryptovaluta mäklare jämfört med en börs är att hos en mäklare så kan du köpa CFD och du äger aldrig den underliggande varan, i detta fall BTC. Så hos en mäklare kommer du aldrig att ha en plånbok som du förvaltar dina Bitcoins i, detta gäller enbart hos krypto börser.

Det andra du behöver ha i åtanke är betalningsalternativ. Det vanligaste i Sverige är att man använder sig utav betalningslösningar som Klarna eller Swish för att kunna köpa Bitcoins online. Det andra du behöver tänka på är avgifterna. Du vill så klart inte betala mer i avgift än vad du behöver. Den mäklare som vi rekommenderar här ovan är den som har lägst avgift och den du alltid kan känna dig säker på kommer att ge dig de bästa alternativen.

Vad är en Kryptobörs | Bitcoin börs

Hos en kryptobörs så kan du både köpa och sälja kryptovalutor, som Ethereum och Bitcoin. Du som köpare måste först registrera ett konto för att kunna handla digitala valutor. Hos en kryptobörs så håller du enkelt kol på dina beställningar i din orderbok. När du köper Bitcoins hos en kryptobörs så äger du alltid dina egna Bitcoins eller de altcoins som du väljer att köpa. Du blir tilldelad en så kallad wallet där alla dina digitala valutor kommer att kommer att förvaltas. Du kan sedan skicka dina kryptovalutor till och ifrån denna wallet.

Du väljer att köpa Bitcoins för 2000 svenska kronor, du kommer då få ett exakt antal BTC till ett värde av 2000 svenska kronor, insatta på din wallet hos din valda kryptobörs. Du kommer även att kunna hitta kryptobörser som enbart erbjuder dig en kryptovaluta, ett bra exempel är Binance.

Du kommer även att hitta börser som även erbjuder dig fonder och aktier utöver kryptovalutor. Ett bra exempel på en sådan börs är eToro. Som ni kan se här ovan i vår topplista så är det eToro som är en av dem som vi faktist rankar högst då den är en av de absolut bästa kryptovaluta börser som lyder under ett flertals olika regleringar i EU som FCA, ASIC, CySEC.

Vi rekommenderar att du alltid undviker kryptobörser som saknar reglering. Detta för att de inte är lika pålitliga och har betydligt mycket sämre säkerhet. Du har säkert sett nyheterna som informerar om olika kryptobörser som blivit hackade elelr bestulna på väldigt stora summor pengar.

Just därför rekommenderar vi att du alltid håller dina digitala valutor i en privat wallet. Istället för att du håller den hos en handelsplattform. Detta för även en säker och pålitlig kryptobörs kan faktist bli hackat.

Varför använda Skilling till Bitcoin CFD-handel?

🌟Skilling är skapat av svenskar vilket du kommer märka av på den höga kvaliten på sajten samt att du kan göra din registrering med ditt BankID och göra dina insättningar med Swish.

🌟Du har tillgång till en svensk support och hemsidan finns på svenska.

🌟Väldigt låga avgifter.

Vad kollar vi på för att få fram den Bästa Kryptobörsen / Plattformen

Här nedan hittar du de kriterier som vi kollar på för att hitta de absolut bästa kryptobörserna. Vi kollar alltid på de faktorer som gynnar svenska investerare först och främst.

1. Säkerheten

När du väljer en av våra listade kryptobörser så kan du alltid känna dig lugn att du valt en kryptobörs med hög säkerhet och hundratals användare. När det kommer till kryptobörser så har de alltid högre säkerhet än andra handelsplattformar eftersom de har betydligt mycket högre reglering då de erbjuder CFD handel jämfört med en plattform där du kan köpa Bitcoins och andra kryptovalutor.

Detta betyder självklart inte att kryptobörser är osäkra men vissa har högre säkerhet än andra.

2. Utbudet av AltCoins

Om du vill köpa den kryptovalutan som är värt mest, det vill säga Bitcoin, men du märker att det facktist existerar hundratals, till och med tusentals andra digitala valutor som Ethereum och Litecoin. Så vill du troligen handla även altcoins utöver BTC. Därför rekommenderar vi att att du väljer en plattform som erbjuder dig alla kryptovalutor och inte enbart ett fåtal.

3. Support

Om det skulle uppstå krångel eller svårigheter hos din valda plattform så vill du självklart kunna få hjälp snabbt och enkelt. Därför vill du ha en plattform som helst erbjuder dig support på svenska och en så kallad direkt support via en live chat eller till och med en där du kan ringa in och tala med en riktig support medarbetare.

4. Reglering

När du väljer en plattform så är det viktigt att de är reglerade. Alla de plattformar som du hittar här hos är kommer att vara reglerade och lyder under Finansinspektionen.  Du kan alltid se om den plattform du har valt är reglerad genom att du scrollar längst ner på sidan där du ska kunna se Finansinspektionens loga. Detta gäller enbart för svensk registrerade aktörer så när det kommer till utländska aktörer som eToro så kommer du att se att de är reglerade av en annan instution. De absolut vanligaste regleringar som finns inom EU och i Sverige är följande:

The Cyprus Securities & Exchange Commission (CySEC)

Cysec är aktiva under den europeiska myndigheten som står för säker handel och just därför anslutet sig till de europeiska reglerna som ett direktiv för marknader för finansiella instrument som MIFID och har hand om de finansiella instrument marknaden.

Finansinspektionen (FI)

Finansinspektionen arbetar för ett säkert och stabilt finansiellt system som i skall bistå med en hållbar och god utveckling, samtidigt som det ska ge ett bra konsumentskydd. Denna myndighet ägs av den svenska staten.

Financial Conduct Institute (FCA)

Detta är den brittiska finansinspektionen. De håller koll så att konsumenter och användare alltid är skyddade, Detta för att marknaden ska främja en stabil och sundare konkurens mellan olika finansiella leverantörer online.

5. Avgifter

När du vill hitta den absolut bästa kryptovaluta börsen så är det otroligt viktigt att du väljer en som inte har för höga avifter. Desto högre avgifter en krypto börs har, desto mindre kommer du att få. När det kommer till CFDs så är vanligtvist avgifterna betydligt mycket högre då spread och courtage tas ifrån din order.

6. Antalet användare

Om den plattform du har valt inte har så många medlemmar så kan deta vara ett tecken på att plattformen inte är så populär, och kanske en plattform som du inte vill välja att handla hos. Tur nog har vi enbart listat pålitliga och populära krypto börser som har tusentals användare.