Fakta

Bitcoin är en populär och välkänd kryptovaluta.

När du vill handla med BTC så kommer du att behöva en Bitcoinadress. Denna adress kommer att fungera som din egna virtuella wallet där alla dina Bitcoins kommer att förvaltas. Här nedan kan du se den officiella intruktionsvideon ifrån Bitcoins team.

Direkt efter att du har fått din Bitcoin plånbok så kan du börha handla dina Bitcoins. När du sedan vill handla något för dina BTC eller betala med BTC så kommer du att få en unik kod som enbart kan användas en gång. Sedan nästkommande gång du vill göra ett köp så får du ut en ny kod.

Du kan även handla med så kallade bits av Bitcoin. Dessa går under namnet bits. På 1 Bitcoin så går det 1,000,000 bits.

Det finns även en teknik som Bitcoin använder sig utav som stoppar en användare att använda samma Bitcoins på olika platser samtidigt. Detta brukas kallas för dubbelspendering och är inte lagligt eller något du kan genomföra eftersom blockchain tekniken kan upptäcka detta direkt. Om det någonsin upptäcks en så kallad dubbelspendering så är det enbart en av dessa som kommer att gå genom.

När du vill handla BTC så finns det ett antal olika marknader för detta.  Hemsidan Bitcoin.org har gjort grovjobbet åt oss och sammanställt en lista på de olika börserna där du kan köpa bitcoins med hjälp av olika valutor.
https://bitcoin.org/en/exchanges

I Sverige så existerar det ett välkänt bolag som heter BTCX som har funnits online sedan 2012. Hos BTCX kan du sätta upp ett BTC konto och börja handla dina Bitcoins
https://bt.cx/sv/kopa-bitcoin/

Om du istället vill göra en spekulation på Bitcoin kurs så kan du handla så kallade Bitcoin Certifikat. En bra mäklare här är Avanza som är populär bland investerare på nätet.
https://www.avanza.se/bitcoin-xbt

Kryptovalutor